Petre Pop va participa la Isle of Man TT 2015 la clasa Superbike

Petre Pop_portret
Pilotul echipei Monsters Garage va participa din nou la Isle of Man TT anul viitor, pe lângă alte competiții naționale și internaționale

Petre Pop, singurul român care a participat vreodată la cea mai rapidă și cea mai periculoasă cursă de motociclism viteză din lume, Isle of Man TT, va trece la clasa-regină în 2015 – Superbike, în șaua unei motociclete Kawasaki ZX-10R, preparată pentru categoria Superstock 1000.

Petre Pop a scris istorie în 2013, când a devenit primul pilot român care a participat la cea mai prestigioasă cursă de motociclism viteză pe circuit stradal, Isle of Man TT. Primul contact cu renumitul circuit cu o lungime de peste 60 km a fost pentru pilotul bucureștean un prilej bun de învățare, iar Petre este pregătit să aplice lecțiile învățate anul trecut cu ocazia următoarei ediții a celebrei curse de pe Insula Man.

Obiectivul pilotului bucureștean este să se califice și să termine toate cele trei curse la care va participa la începutul lunii iunie a anului viitor – Superstock, Superbike și Senior TT. Acest deziderat nu va fi deloc simplu de atins, având în vedere natura periculoasă a competiției de pe Insula Man. Între 1907, primul an când s-a organizat competiția, și 2014 peste 240 de piloți și-au pierdut viața pe traseul insular. În plus, cursele la clasele de cilindree mare sunt mai lungi, având 6 tururi fiecare, adică peste 360 km parcurși cu viteze medii care trec de 200 km/h.

Petre Pop va participa în vara anului viitor și la Manx GP, tot pe Isle of Man, o competiție disputată pe același traseu ca mai renumitul TT. Riderul în vârstă de 26 de ani va participa și la cupa privată Dunlop Romanian Superbike în 2015, unde are ca obiectiv primul loc la sfârșitul sezonului.

„Sunt foarte fericit că, după un an de pauză din activitatea competițională, voi participa din nou la cea mai frumoasă cursă moto din lume. Entuziasmul este alimentat și de faptul că am făcut trecerea mult dorită , de la clasa 600 Supersport la clasa 1000 Superbike. M-am adaptat mult mai repede decât aș fi crezut cu stilul total diferit de pilotaj, cu noua motocicletă, mult mai puternică și mai grea decât vechiul 600RR. Mă bucură foarte mult și faptul că, odată cu această schimbare, apar noi provocări pe celebrul circuit stradal. Spre deosebire de clasa Supersport, unde a fost o singură cursă de 4 ture(240km) , clasa Superbike are 3 curse de 6 ture (360km) fiecare. Chiar dacă antrenamentele le-am efectuat pe o Honda
CBR1000RR, la începutul sezonului viitor vom avea un nou Kawasaki ZX-10 pe care îl vom pregăti și seta pentru TT, atât cât ne permite regulamentul clasei Stock,” a declarat Petre Pop.

Petre Pop practică motociclismul viteză de numai cinci ani (după o perioadă petrecută în competițiile de motocros), remarcându-se în această perioadă prin evoluția sa extrem de rapidă. A obținut titlul în Dunlop RoSBK la clasa Supersport în 2012 și a debutat la categoria Superbike anul acesta, obținând mai multe podiumuri în primul său sezon.
Petre Pop și echipa Monsters Garage se aruncă în aventura sezonului 2015 alături de mecanicii Alex Șerban și Rob Wilson, șeful de echipă Radu Lupeș și Andrei Jiganie, pe post de șofer al echipei. Forma fizică a lui Petre este menținută cu ajutorul antrenorilor George Stanciu și Ștefan Duminică. Principalii sponsori care îl susțin pe Petre în această aventură
sunt TNT Brothers Skydiving School, Agon Fighting Academy, RedInk Tattoo, Monsters Garage Motorcycle Service și Autoeco.

Contact:
Marius Băcilă, PR Monsters Garage:
marius.bacila@motobikes.ro / 0731.750.225

Petre Pop, pilot Monsters Garage:
petrepop72@gmail.com / 0727. 647. 643