Campionatul National de Rally Cross

CN Rally Cross – 31Mai -1 Iunie 2014 – Arges

Campionatul National de Rally Cross

Prima etapă a Campionatului Naţional de Rally Cross va avea loc în perioada 31 mai – 1 iunie în localitatea Bradu, judeţul Argeş, fiind organizată de Procar Racing Team Piteşti. Startul în prima zi de concurs se va da la ora 12.00, iar a doua zi a competiţiei începe la ora 10.00. Festivitatea de premiere este programată duminică la ora 15.00.

Traseul, în lungime de 1.200 m va fi parcurs într-un număr de 4 tururi în calificări şi 5 în finale. Regulamentul elaborat de F.R.A.S. prevede 3 manşe de calificări, cu 5 maşini pe o linie în fiecare manşă. Numai piloţii care au efectuat două manşe şi au punctat de cel puţin două ori vor fi admişi în finale. Grilele din finale se compun din 6 maşini pe 3 rânduri, fiind programate maxim 3 finale pentru un total de 16 piloţi calificaţi.

Punctele în campionat se obţin de către piloţii clasificaţi ca 16 cei mai buni în fiecare clasă, astfel: locul I – 20, II – 17, III – 15, IV – 13, V – 12, VI – 11, în continuare până la locul XVI scăzându-se gradual câte un punct.

La finalul campionatului, piloţii care au obţinut cele mai multe puncte vor fi declaraţi Campioni Naţionali de Rally Cross la grupele şi clasele respective, condiţia fiind ca la respectivele clase să participe şi să puncteze pe întreg anul competiţional minim 10 piloţi şi clasa să fi fost constituită la minim 3 etape. În caz contrar, vor fi declaraţi Câştigători ai Clasei. Echipa care a realizat cel mai mare punctaj din toate etapele Campionatului Naţional de Rally Cross va fi declarată Campioană Naţională.

Campionatul Naţional de Rally Cross 2014 cuprinde şase etape:

31 mai-1 iunie – Bradu, Argeş
12-13 iulie – Sibiu
16-17 august – Mioveni, Argeş
6-7 septembrie – Ştefăneşti, Ilfov
4-5 octombrie – Cristian, Braşov
urmează a se stabili data – Târgu Mureş