Drift - King of Europe - Maritimo Constanta

Drift King of Europe – 19-20 Iulie 2014 – Maritimo Constanta

Drift - King of Europe - Maritimo Constanta

Drift Maritimo Constanta  Iulie 2014

In zilele de 19 si 20 Iulie, la Maritimo Shopping Center in Constanta, Campionatul European de Drift, prin cele doua divizii: King of Europe Street Legal si Queen of Europe vine pentru prima data in Romania, cu ocazia celei de-a doua runde din sezonul competitional 2014. Cei mai talentati concurenti si cele mai talentate concurente din Europa vor participa la acest eveniment, sperand sa obtina victoria in fata celor mai cunoscuti piloti de drift din Romania.

Intrarea pentru spectatori va fi libera, neexistand o taxa de acces la eveniment, pentru a facilita accesul unui numar cat mai mare de fani la aceasta etapa spectaculoasa. De asemenea, nici pentru piloti nu se va percepe o taxa de inregistrare, singura cerinta fiind ca masinile de competitie sa respecte intocmai regulamentele oficiale King of Europe. Programul se extinde sambata de la orele 12 pana la orele 22, sesiunea de calificari si sesiunile de antrenamente fiind incluse aici. Duminica va fi ziua principala a competitiei, ziua in care concurentii vor iesi in tandem pe traseu, programul fiind incadrat intre orele 12 si 19.

Campionatul European de Drift, King of Europe, a avut parte de o crestere exploziva in ultimii ani, in prezent fiind urmarit de peste 85 milioane de oameni la nivel global prin intermediul posturilor TV partenere. King of Europe detine o pozitie formidabila si la nivel de Social Media, acolo unde in fiecare zi, evenimentele si pilotii din campionat sunt prezentati catre aproximativ 1,1 milioane de fani, in mare parte de pe continentul European. Numarul tot mai mare de piloti si cererea crescanda pentru evenimente marca King of Europe a dus la crearea unor divizii speciale in cadrul campionatului, pentru a facilita conditii egale pentru concurenti, si o acoperire din ce in ce mai mare la nivel continental.

King of Europe Street Legal este o divizie creata special in cadrul King of Europe pentru pilotii care se sustin in mare parte din fonduri proprii, si care s-a dovedit a fi un real succes in 2013, care a fost si anul de inaugurare. In primul sezon competitional, pilotii din Bulgaria au dominat in mod clar competitia, cu Alexander Yazov devenind primul campion Street Legal, devansandu-i pe adversarii sai la volanul unui BMW E30 de aproximativ 400 de cai putere.

Queen of Europe Drift Series este singura competitie de drift destinata exclusiv sexului frumos, din Europa, inaugurata tot in 2013, atragand atentia unui numar considerabil de fani la nivel global. Campioana din 2013, Danielle Murphy, vine la Constanta tocmai din Irlanda, la volanul unui Nissan Silvia S14 de 450 de cai putere. ViceCampioana, Karolina Pilarczyk, din Polonia, va oferi publicului constantean un spectacol de neuitat, cu ajutorul masinii sale de competitie, un Nissan Silvia S14 de peste 600 de cai putere! Pentru cei mai patrioti dintre fani, ei vor avea ocazia sa ii adreseze cuvinte de incurajare Ramonei Rusu, care aduce de la Arad un BMW E30 deosebit, de asemenea cu peste 400 de cai putere.

Traseul de competitie din cadrul Maritimo Shopping Center promite sa fie unul formidabil, atat pentru piloti cat si pentru spectatori, oferind un mix de sectiuni tehnice cu sectiuni de viteza, ceea ce nu poate sa insemne decat si mai mult fum din cauciucuri, si de asemenea tandemuri intre piloti nemaivazut de stranse!

Evenimentul este sustinut de Maritimo Shopping Center, Spitalul Privat Isis, Zip Escort, Rotis Lux, Toortitzi, Radio C FM, Litoral TV, Neptun TV, Antena 1 Constanta, ROL.RO si de sponsorii Campionatului European de Drift.