Raliul Tara Barsei 2010 – 27-28 August

Raliul Tara Barsei 2010
Raliul Tara Barsei 2010
Imagine si show la Bucuresti
Consecventi ideii conform careia „la fiecare editie sa propunem ceva nou”, organizatorii propun pentru a cincea editie a Raliului „Tara Barsei Dunlop–SEAT”, un prolog de gala: Superspeciala Baneasa Rally Show. Astfel, dupa Brasov, Pitesti, Targu Mures si Cluj Napoca vine randul si Bucurestiului sa–i aiba ca oaspeti pe cei mai buni piloti de raliu ai tarii. „Toata lumea stie ca acest raliu s-a nascut ca sa inlocuiasca o etapa care urma sa fie organizata la Bucuresti. Ne-am gandit, ca la cinci ani de la aceea intamplare, sa ne intoarcem in capitala pentru un show automobilistic de gala”, a raspuns Bela Stoica la intrebarea „De ce la Bucuresti?”. Si a continuat: „Lasand gluma la o parte, trebuie sa spunem ca acest format de rally show, lansat in 2008 tot la Raliul << Tara Barsei Dunlop-SEAT>> si oficializat in 2010 de FRAS, nu trebuia sa lipseasca din capitala. Este necesar sa gasim solutii pentru promovarea acestui spectaculos sport, iar capitala este una dintre solutii”.
Prin urmare, vineri, 27 august, capitala tarii va fi „ocupata” de peste 50 de echipaje de raliu si masinile lor minuntate intr-un show care mai cuprinde curse demonstrative de karting, masini de epoca, drift, motociclism viteza si multe alte surprize.
„Baneasa Rally Show”, prima proba speciala a Raliului „Tara Barsei Dunlop-SEAT”, va avea loc la Baneasa Shopping City.

Spectacol in triunghiul forestier „Rentea”
Raliul va continua, sambata, 28 august, la baza din Brasov, in imprejurimile caruia se vor desfasura 7 probe speciale (doua bucle de cate trei si patru probe), avand ca punct de plecare si de sosire localitatea Azuga.
Revin, asadar, in harta Raliului „Tara Barsei Dunlop-SEAT” probele speciale Sacele – Azuga (24,7 km), Azuga – Predeal (14.2 km), dar si una noua, Azuga – Cabana Susai (7,9 km). Aceste probe sunt extrem de spectaculoase si, mai ales, foarte accesibile pentru publicul dornic de senzatii tari.

Mai multe detalii pe pagina oficiala a evenimentului