Romanian Tuning Show – 13-15 Mai 2011 – Bucuresti

Romanian Tuning Show
Romanian Tuning Show
Data desfasurare: 13-15 Mai 2011
Locatie: Romexpo Bucuresti
Organizator: Romexpo SA, SC CZI AUTO SRL

Prima Editie a Romanian Tuning Show va avea loc in 13-15 mai 2011, in complexul expozitional Romexpo Bucuresti si este rezultatul unui proiect amplu si foarte ambitios care a atras la un loc mai multi pasionati ai miscarii tuning si motorsport din Romania in vederea organizarii unui eveniment de mare amploare si foarte reprezentativ pentru tuningul romanesc.

Aparitia in ultimii ani a unui numar din ce in ce mai mare de pasionati de tuning auto, cluburi sportive si firme de tuning, cat si a unei piete bine conturate ce necesita un spatiu de prezentare a ofertei si realizarilor in acest domeniu, precum si dorinta celor pasionati de tuning si motorsport de a ridica acest domeniu la rang de arta, sunt premise ce conduc la utilitatea acestui eveniment.

Inca de la prima editie, Romanian Tuning Show isi propune sa atraga un public numeros si sa implementeze pe piata din Romania un nou curent ce mai tarziu va fi dezvoltat international, reusind sa includa cat mai multe tari participante. Chiar si la aceasta editie, lista de invitati speciai internationali este una foarte atractiva pentru publicul larg si pasionatii acestui curent.

Romanian Tuning Show isi propune promovarea pietei de tuning din Romania si trendului acestei industrii printr-un program bine pus la punct care contine atractii din toate categoriile auto/moto.

Salonul Expozitional Tuning si Motorsport
Pavilionul central din cadrul Romexpo Bucuresti va gazdui un salon expozitional in care vor fi prezentate masini modificate pe partea de styling exterior, tehnica sau styling interior, de asemenea si masini demo car-audio. Salonul se bucura de prezenta internationala, masini modificate din Ungaria si Bugaria vor fi dezvaluite in premiera in Romania. Din gama invitatilor speciali, salonul expozitional va gazdui mai multe arii dedicate diverselor ramuri ale motorsportului: arie special dedicata masinilor retro, arie special dedicata masinilor de raliu cu participarea mai multor echipe de raliuri din cadrul campionatului national de raliuri, arie special dedicata sectiunii offroad, cu participarea echipei oficiale Team Dakar Romania, arie special dedicata motocicletelor cu cateva proiecte prezentate in premiera pentru Romania, arie dedicata Federatiei Romana de Drag Racing, unde vor fi prezentate cele mai puternice masini de Drag din Romania.

Firmele de profil auto din Romania, vor fi prezente cu standuri expozitionale unde vor dezvalui ultimele noutati pentru anul 2011. Vor fi prezenti impoartatori de piese aftermarket, piese de schimb, consumabile si accesorii, firme de tuning custom, importatori car-audio si companii de tuning tehnic.

Cluburile de pasionati vor fi prezente cu standuri expozitionale, standuri care vor pune in valoare masinile si vor incanta publicul prin ingeniozitatea de prezentare a acestora.
In cadrul expozitiei de Tuning nu vor lipsi concursurile care vor fi jurizate de Invitati Internationali, categoriile acestora fiind: Best Exterior, Best Iterior, Best Custom, Best Engine, Best Paint, Best Wheels, Best Car of Show, Best Club.

Etapa Nationala de Drift
Peste 30 de drifteri profesionisti se vor intrece in Etapa Nationala din cadrul Campionatului National de Drift organizat de FRD in asociatie cu GTT Racing. Vom avea parte de 2 zile impanzite de fum, derapaje controlate si mii de cai putere. Taxi Drift si demonstratiile vor incanta si mai tare publicul prezent la aceasta etapa. Vor fi prezentate de asemenea in premiera, cateva masini special pregatite pentru Drift si campionatul din 2011 din Romania.

Concurs Audio EMMA Romania
Romanian Tuning Show aduce in fata pasionatilor de Car-Audio, prima etapa pe anul 2011 a campionatului Emma Romania. In cadrul acestei etape va avea loc un concurs de ESPL in care concurentii din toate colturile tarii vor testa presiunea acustica exercitata de sistemul audio. Demonstratiile Audio pentru public si Expozitia de car audio, alaturi de masinile demo surpriza aduse de oficialii EMMA Romania, vor garanta deliciul publicului larg.

RC Drift & RC Crawling Cup
O alta premiera in cadrul acestui eveniment este Competitia Nationala de RC DRIFT & RC CRAWLING care se afla la a doua editie pe anul 2011. Campionatul organizat de HPI RACING ROMANIA pentru automodele profesionale, va atrade pasionati si concurenti din intreaga tara pentru a se intrece la drifting si trial offroad, doar ca la scara redusa. Masini foarte realiste, modificate, se vor intrece pentru titlurile de Drift RC KING si King of The Hill.
Organizatorii concursului vor oferi in pauzele de concurs demonstratii cu automodele radiocomandate.

Cursa de indemanare
Cursa de indemanare care se va sefasura in Parcarea B exterioara va atrage piloti amatori si profesionisti din toata tara, pentru a se intrece pe un trasec tip circuit, pe asfalt si cronometrat cu sistem profesional pe baza de fotocelule. Spectatorii vor avea ocazia sa admire masinile special pregatite de raliuri si curse de indemanare in cadrul parcului tehnic. Pilotii profesionisti din campionatul national de raliuri vor incanta publicul cu ture demonstrative in cadrul acestui concurs.

Intitati speciali
Angyal Zoltan
– Invitat special din UNGARIA
– Campion Mondial Bike Stunt 2007
– 4 motociclete preparate
– Show cu fum, foc si sunet
– Demonstratii maiestrie moto
– Live show-uri in fiecare zi a evenimentului
Grasu XXL si Bitza – 13 mai 2011
Suie Paparude – 14 mai 2011

Locatia Evenimentului
In sprijinul expozantilor si firmelor participante la Romanian Tuning Show, detaliile cu privire la mijloacele de transport catre Romexpo sunt dupa cum urmeaza:

Cu mijloacele de transport in comun:
– autobuze: 105, 131, 205, 301, 330, 335, 331, 361, 304, 330, 444, 448, 449, 450, 451, 452 si liniile expres: 780, 783
– tramvaie: 41, 42

Cu trenul:
– de la Gara de Nord cu autobuzele: 105, 205 sau linia expres: 780

Cu avionul:
– de la Aeroportul Baneasa cu autobuzele: 131, 301, 335
– de la Aeroportul Otopeni cu liniile expres: 780, 783

Mai multe detalii pe Pagina oficiala a evenimentului