Sibiu Rally 2013

Sibiu Rally 2013 – 25-27 Iulie

Sibiu Rally 2013

Etapa in Campionatul European de Raliuri – ERC si in Campionatul National de Raliuri Dunlop 2013
Data desfasurare: 25-27 Iulie 2013
Locatie: Sibiu
Organizator: CS Scorpion Rally Team

Raliul Sibiului, etapa a noua din Campionatul European de Raliuri FIA 2013, este programat in perioada 25 – 27 iulie pe specialele de macadam si asfalt din jurul orasului Sibiu. Cartierul general si parcul de service vor fi amplasate in Piata Mare din centrul orasului Sibiu. „Vom pleca de la formatul din 2012 si vom incerca sa imbunatatim totul pentru editia din 2013. Cel mai important lucru este sa imbunatatim probele speciale si ne vom concentra atentia asupra acestui aspect. Vor fi mai multe probe mixte, de macadam si asfalt, si sunt sigur ca vom reusi sa-i atragem pe cei mai buni piloti inscrisi in ERC sa vina si anul viitor la Sibiu”, a mai adaugat Sorin Itu.

Actiunea in Raliului Sibiului Romania va incepe inca de luni, 22 iulie, cand se va deschide parcul de service amplasat in Piata Mare a orasului, iar marti si miercuri sunt programate recunoasterile. Joi, 25 iulie, ziua incepe cu calificarile oficiale care se vor desfasura pe traseul super specialei dar in sensul invers desfasurarii ei in timpul raliului, dupa care urmeaza shakedown-ul. Startul festiv este programat la ora 20:30 in Piata Mica a orasului, fiind precedat de o parada a masinilor participante pe strazile din centrul orasului. Toate masinile vor pleca din Piata Mare la ora 20:00 si vor ajunge apoi in Piata Mica pentru startul festiv.

Vineri, 26 iulie, in prima zi de cursa se va da startul la ora 13:00 pilotii avand de parcurs 7 probe speciale. „Prima zi incepe cu doua treceri pe probele Dobarca si Crinti, apoi super speciala si cele doua probe speciale de noapte Paltinis, in urcare pe asfalt, si Santa pe macadam unde ma astept sa fie si cei mai multi spectatori”, a spus Sorin Itu, despre programul din prima zi a raliului.

Sambata, 27 iulie, sunt programate celelate 7 probe speciale. Ziua incepe la ora 09:30 cu probele Sadu, Gatu Berbecului si Santa Max, care vor fi parcurse de doua ori, si se va termina cu super speciala de pe terenul de rally cross din cartierul Strand. Festivitatea de premiere va avea loc la ora 19:00 in Piata Mica a orasului. „Am ales un format foarte compact si spectaculos. In ziua a doua, de exemplu, avem mai multi kilometri de proba speciala decat kilometri de legatura. Sper sa reusim sa atragem si anul acesta cat mai multi spectatori pe probele speciale si in Piata Mare a orasului unde va fi parcul de service”, a mai adaugat Sorin Itu.