Solutii de dinamizare a pietei automotive din Romania – 8 Decembrie 2011 – Bucuresti

Solutii de dinamizare a pietei automotive din Romania - 8 Decembrie 2011 - Bucuresti
Solutii de dinamizare a pietei automotive din Romania

Joi, 8 decembrie 2011, ora 09:00, Hotel InterContinental, Bucureşti va găzdui masa rotundă “Soluţii de dinamizare a pieţei automotive din România“, eveniment dedicat industriei automotive din România ce are drept obiectiv implicarea specialiştilor din domeniu in discuţia principalelor puncte de interes din industria auto şi în realizarea unei analize a perspectivelor de dezvoltare in 2012.

Piaţa automotive reprezintă şi principalul motor al exporturilor româneşti, exportul de vehicule şi componente auto reprezentând aproape 20% din totalul realizat de România în 2010.

Balanţa export-import a atins anul trecut un excedent de aproape 3 miliarde de euro, industria automotive contribuind astfel la o scădere a deficitului comercial al României. În plus, statul român a încasat aproximativ 1,5 miliarde de euro la buget din impozite, taxe şi contribuţii aferente exportului din industria automotive.

Raportată la vârful înregistrat în 2007, de peste 310.000 unităţi vândute, în ultimii patru ani piaţa românească a vânzărilor auto a scăzut cu aproape 70%. În primele trei trimestre ale lui 2011, vânzările au scăzut cu 10% comparativ cu aceeaşi perioadă a lui 2010. În acest context importatorii şi dealerii auto încearcă să găsească soluţii de dinamizare a vânzărilor, să ofere servicii conexe care să atragă clienţii, fie că vorbim de persoane fizice sau de segmentul corporate, în special vânzarea pentru parcul de flote al companiilor.

Piaţa auto românească, spre deosebire de cea din vestul Europei, se bazează în mod special pe creditare, fie că vorbim de credite bancare sau leasing, şi nu pe economii. În aceste condiţii este important cum vor reacţiona băncile la nevoile pieţei şi care sunt perspectivele de relansare a leasing-ului pe segmentul corporate.

Evenimentul constituie un prilej de analiză şi dezbatere a industriei automotive din România, fiind adresat: asociaţiilor din industria automotive, companiilor producătoare de vehicule şi componente auto, importatorilor şi dealerilor auto, furnizorilor de soluţii, echipamente şi servicii specifice industriei, comercianţilor de maşini second-hand, service-urilor auto şi dezmembratorilor, băncilor, companiilor de leasing şi leasing operaţional, investitorilor, companiilor de asigurări, companiilor de rent-a-car, companiilor de consultanţă şi caselor de avocatură.

Printre temele discutate la evenimentse numără: Care sunt pespectivele exporturilor industriei automotive pentru 2012? ; Cum vor evolua vânzările auto în 2012?; Cu ce servicii conexe (marketing şi vânzări) şi soluţii inovative vin importatorii şi dealerii pentru a dinamiza vânzările auto?; Cum va ajuta industria auto Programul de Stimulare a Înnoirii Parcului Naţional Auto – Rabla 2012?; Care va fi trendul vânzărilor către companii şi care sunt soluţiile pentru flote? Avantajele externalizării serviciilor în domeniul auto; Care sunt perspectivele creşterii creditării şi ce soluţii concrete propun băncile pentru sectorul auto?; Care sunt soluţiile pentru relansarea leasing-ului pe segmentul corporate?; Cum pot creşte volumul vânzărilor programele “buy-back”?; Nou vs. Second-hand. Cum va arăta anul viitor piaţa auto second-hand?; Care sunt pespectivele de creştere a pieţei anvelopelor?; Cum va evolua piaţa asigurărilor auto în 2012? Cum vor evolua tarifele de primă RCA şi Casco anul viitor?.

Evenimentul se bucură de susţinerea: TVR Info, RFI Romania, Wall- Street, Automarket, Romania libera, Academia Catavencu, Calendar Evenimente, Ziare.com, Business- Edu, 9 a.m., AIDA, Business Live, Ziarul de Business.

Pagina oficiala a evenimentului